Urval

Boken

AFFISCHERNA 1967-1979
-från den svenska alternativrörelsen

SIDOR/Pages 224
INBUNDEN/Hardback
TEXT : Svenska/Swedish
FORMAT 21 x 29 cm
FORMGIVNING/Graphic Design:
Mia Degerman och Jon Edergren /SPEKTRA

ISBN 978-91-7469-057-6
PRIS ung. 300 SEK.
Price round 30$ (+ shipping EU:20 EUR, US:23 $) at https://www.adlibris.com/se

Kan köpas under mina utställningar och genom Rönnells Antikvariat i Stockholm, Galleri Affisch i Borrby, nätbokhandlarna Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln, Ginza m.fl. Svår att få tag på i analoga bokhandeln.

Boken innehåller ca 220 avfotograferade originalaffischer indelade i kapitlen Alternativa musikrörelsen, Solidaritet på hemmaplan, Internationell solidaritet, Kvinnokamp och Miljörörelsen.
Ett 10-tal av de över 90 konstnärerna i boken har intervjuats. Boken innehåller affischer bland annat av Channa Bankier, Carl Johan De Geer, Helga Henschen, Sture Johannesson, Christer Themptander och Anna-Clara Tidholm.

Text från förlaget:
Det här är en unik bok utifrån en unik affischskatt. Den täcker in en spännande tid i svensk närhistoria och världs­historiska händelser. Den berättar också om konstnärerna och lyfter fram deras, i många fall, bortglömda verk.
I en tidslinje över världshändelserna 1967-79 placeras viktiga händelser in.
HÅKAN AGNSÄTER (text och urval) var trummis i proggbandet Solen Skiner på 70-talet. Under bandets turnéer bör­jade han samla affischer. Hans samling är nu den främsta i landet och har ställts ut på flera museer.